onsdag 17 februari 2010

2007 de Ladoucette Pouilly-Fumé

Idag blev det honung och dijonsenaps glazerad laxfilé med ugnsrostade morötter och palsternacka. Receptet taget från bloggen Johan P. Till det föll valet på ett vitt vin från Pouilly-Fumé. Närmare bestämt 2007 de Ladoucette Pouilly-Fumé. 100% Sauvignon Blanc och 12.5% alkohol.


Både doft och smak är druvtypiska. Svartvinbär och citrus är framträdande. Även en del gröna äpplen gör sig påminda men inget som gör ett större intryck i vinet som helhet. Vinet är friskt och med en hög syrlighet som känns lite obalanserad. Mineralerna är fina och de är nästan lite smårökiga. Det känns lite fett i munnen, som om det lägger sig en hinna i gomen som måste sköljas ner med vatten. Här kändes inte matvalet helt klockrent då laxen i sig är väldigt fet. Den tonade inte ner den feta känslan direkt. Annars balanserade den väl ut syrorna och mineralerna i vinet på ett bra sätt.

Men gott var det och jag dricker det gärna igen med en annan matmatchning (88).

Inga kommentarer: